Christiansborg

Da Christiansborg brændte til grunden i 1794 overlevede kun ridebanen ildens hærgen. Ridebanen står derfor i dag som den ældste overlevende del af slottet.

Derfor er det en seriøs beslutning for Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, står overfor når de vil ændre ridebanen. Men det gør de nu alligevel.

Der skal nemlig etableres to nye folde på ridebanen til de hvide heste, der, siden Christiansborg blev opført, har haft fast plads i de kongelige stalde på slottet. Etableringen af de to folde indgår i en større renovering af ridebaneanlægget på Christiansborg.

Kongehuset benytter i dag hestene til karetkørsel ved særlige lejligheder som nytårskur, bryllupper og statsbesøg. Med foldene ønsker styrelsen for Slotte og Ejendomme at give de besøgende mulighed for fri adgang til at opleve hestene i den friske luft hele året rundt.

LE34 har foretaget afsætningen af hegnspæle til foldene med totalstation. Kravene til nøjagtigheden var høje, da slottets stramme anlægsarkitektur naturligvis skal videreføres.

backtotopTil toppen

Denne hjemmeside bruger cookies.
Jeg accepterer cookies fra dette website
Accepter