Ny metrotrappe

LE34 medvirker med monitering ved etableringen af en Metrotrappe fra Frederiksborggade til transfertunnellen mellem Metro tunnellerne og S-bane og regionalbanetunellerne.

Projektet skal aflaste Danmarks mest trafikerede fodgængerkryds, så der skabes direkte forbindelse mellem midtbyens gågadeområde, Metro, s-tog og regional-  og fjerntog. Opgaven udføres i ekstremt tætbygget område meget små tolerancer i forhold til eksisterende konstruktioner. LE34 har udført planlægning, installation og pågående monitering med både manuelle og fuldautomatiske moniteringssystemer. 

Projektleder for LE34: Søren Aage Nørmølle

+45 2688 3809

Om kunden

banedanmark logo

Det er besluttet at etablere en trappe med tilhørende rulletrappe, som skal forbinde den østlige ende af Frederiksborggade med den underjordiske tunnel til Metroen på Nørreport Station. Trappen bygges sideløbende med ombygningen af Nørreport af Metroselskabet med Banedanmark som bygherre og Züblin som totalentreprenør på projektet.

Konkret er der tale om en nedgangstrappe fra udmundingen af Frederiksborggade til den eksisterende transfertunnel til Metroen. Den øverste del af trappeløbet får almindelige trapper og den nederste udstyres med rulletrapper, som det kendes fra de øvrige metrostationer. Der er i dag ikke direkte adgang til transfertunnelen fra gadeplan, men kun via metrostationen eller via nedgangen fra S-tog og regionaltog.
Derved vil det blive muligt for fodgængere at komme fra middelalderbyen til Metroen uden at skulle krydse Nørre Voldgade i gadeplan.

Fakta om projektet
  • Nørreport benyttes dagligt af over 100.000 rejsende. 
  • Nørreport åbnede d. 1 juli 1918. 
  • Den nye metrotrappe forventes færdig ved årsskiftet 2014/15. 
  • 2100 cykelparkeringspladser anlægges ved Nøreport
  • Der skabes en ny sammenhængende plads ind mod middelalderbyen.
  • Nørreport har været et trafikalt knudepunkt siden sidst i 1600-tallet, hvor Nørreport var et trafikalt knudepunkt gennem voldanlæggende i det gamle København.
  • Anlægget af metrotrappen har et samlet budget på 157 mio. kr.

backtotopTil toppen

Denne hjemmeside bruger cookies.
Jeg accepterer cookies fra dette website
Accepter